Katsaus säätiön toimintavuoteen 2018

Vuonna 2018 Reijo Rautauoman säätiö on ollut mukana tukemassa sekä kehittämässä useampia yleishyödyllisiä hankkeita.

Säätiön tuottamilla ja ylläpitämillä Logistiikan Maailma -verkkosivuilla on kuluneen vuoden aikana ollut satojatuhansia kävijöitä. Käytännönläheinen verkkosivusto kattaa alan keskeiset toiminnot ja on aina saatavilla sekä kaikkien vapaasti käytettävissä. Sisältöä tuotetaan, kehitetään ja päivitetään jatkuvasti yhteistyössä alan ammattilaisten, asiantuntijoiden ja käyttäjien kanssa. Lopputuloksesta hyötyvät niin yritykset, oppilaitokset, yhteisöt ja kouluttajat.

Yhteistyötä logistiikan opintoja toteuttavien oppilaitosten ja yhteisöjen kanssa on kehitetty merkittävästi ja tätä työtä jatketaan tehostetusti tästäkin eteenpäin.


Vuoden kärkihanke Vapaaehtoiset öljyntorjunnassa on kouluttanut kymmeniä vapaaehtoisia öljyntorjunta joukkueenjohtajia viranomaisten tueksi suuronnettomuustilanteen varalle. Yhteistyötä vapaaehtoisten ja viranomaisten välillä on kehitetty ja jatketaan tämän suuntaisia toimia käyttäen tukimateriaalina aktiivisesti päivitettävää säätiön ylläpitämällä verkkosivsivustoa. Sivuston päivitystä jatketaan edelleen vuonna 2019.


Päätettiin Vapaaehtoiset pelastustoiminnassa -sivuston perustamisesta vuoden 2019 alussa osoitteeseen:


Suomen Meripelastusseuran ja Suomen Lentopelastusseuran toimintaa on perinteisesti tuettu ja erikoismaininnan ansaitsee tällä kertaa molempien koulutusjärjestelmien mittava uudistaminen.


Vesisankareiden neljäs vuosi säätiön tukemana ja KLL:n vetämänä on opettanut tuhansille nuorille tarpeellisia taitoja. Siinä kokemuksellisen ja toiminnallisen oppimisen kautta vesielementti sen monimuotoisuudessaan tehdään nuorille tutuksi ja turvalliseksi . Hankkeessa on mittavalla panoksella ollut mukana Jenny ja Antti Wihurin rahasto. On päätetty jatkaa samalla tavoin myös tulevana vuonna 2019.


Reijo Rautauoman säätiö kiittää kaikkia säätiön yleishyödyllistä toimintaa ja toiminnnan toteuttamiseen myötävaikuttaneita.