Säätiö panostaa oppilaitosyhteistyöhön

Säätiön yhteistyö eriasteisten oppilaitosten kuten ammattiopistojen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa on lisääntynyt merkittävästi. Vapaasti käytettävissä olevan, logistiikan perustietoa ylläpitävän Logistiikan Maailma -sivuston käyttö on kasvanut huomattavasti, ja sivustoa on kehitetty ja kehitetään edelleen sekä opettajien että yritysmaailman edustajien antamien kehitysehdotusten perusteella.

Käytännön läheisten mainoksista vapaiden perustietojen tarve on kaikilla aloilla  merkittävä. Varsinkin P/K yrityksiin (meillä Suomessa näitä on kymmeniä tuhansia) työllistyviltä edellytetään erilaisia perustietoja, jokaiselle sektorille ei ole varaa palkata tekijää. Toisin on suurissa yhtiöissä, varsin usein jopa ulkomaisessa omistuksessa ja ohjauksessa olevia, jolloin pieniinkin osa-alueisiin palkataan tehtävän toteuttajia pääkonttorista tulevien ohjeiden mukaisesti.

OPINTOPOLKU- opastusta ja -näkemystä on ilmestynyt Logistiikan Maailma -sivustolle.

Varsin harvassa työpaikassa Suomessa menestyy  osaamatta ja ymmärtämättä suomenkielisiä logistiikan perustietoja. Maahanmuuttajista varsin harvojen kielitaito on englanti joten edistetään  ainakin perustietojen osaamista suomeksi. Englanninkielistä aineistoa pidetään yllä/päivitetään perustietojen osalta.

Säätiö on päättänyt omalta osaltaan panostaa merkittävästi logistiikka-alan osaamisen kehittämistä myös vuonna 2023 .

Tutustu myös Logistiikan Maailma -verkkosivustoon.

1.1..2023