Vesisankarit -kiertueeseen osallistunut jo yli 70 hallia

Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestettävä Vesisankarit -kiertue starttasi Pudasjärveltä 13.1.2018. Kevään aikana jo yli 70 hallia ja kylpylää ympäri Suomen ovat olleet mukana toteuttamassa Vesisankarit tapahtumia. Tapahtumissa opetellaan vesillä liikkumisen taitoja monipuolisesti eri vuodenaikoina.

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo syksystä 2015 lähtien. Vuoden 2018 Vesisankarit -kiertue antaa mahdollisuuden kaikille päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat kaikki tervetulleita mukaan. ”Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo yli 70 uimahallia ja kylpylää on mukana”, kertoo Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.